Achtertuin appels !

We hebben al een aantal jaar groente en fruit in onze eigen achtertuin gehad. En dat werd zo veel dat we toch dit jaar een volkstuintje er bij hebben genomen.
Maar onze appelboom waar we veel geduld mee hebben gehad. Het eerste jaar 1 appeltje her haar daarop 3 appeltjes. En nu 4 jaar verder kunnen we zeggen dat we een beste oogst hebben uit eigen achtertuin!

Get verhaal achter de vorm is best grappig.  Toen we 6 jaar geleden hier kwamen wonen kregen we van een kennis een appelboom kado. Helemaal blij met onze eerste boom hebben we hem een mooi plekje gegeven in onze tuin.

Een paar maand er na hadden we een flinke herfst storm. Onze appelboom bleef gelukkig staan maar de schutting waaide kapot. Daar moest dus een nieuwen voor komen. Mijn schoonvader die altijd erg handig is wilde ons daarmee helpen.  Toen mijn schoonvader en mijn man druk bezig waren viel de schutting om en ja hoor boven op de appelboom doe volledig om knikte

De boom moest weg helaas. In de lente er na kwamen mijn schoonouders even op bezoek en wat hadden ze mee? Een mooi appelboom. Ze vonden het zo sneu voor ons.

En sinds dien staat onze boom er al. Er zijn wat fruit struikjes bij gekomen en een moestuin bak kwam en deze verdween weer voor een moestuin ton.

En vandaag dus een grote oogsten gedaan samen met mijn middelste zoon. 35 lekker zoete appels, mijn 2 zonen hebben ook al veel appels er af gesnoept deze weken. Dus een super oogst!

Op de volkstuin hebben we nog een paar appel en peren bomen.  We gaan daar lekker appelmoes en appelsap van maken.

 

Geef een reactie