586/587

Niet zo’n mooi aflopend (of oplopend ) als onze oude tuin (654) maar 586/587 is onze nieuwe tuin.
Een tuin van 4 Ares voor ons en de kids.
Vandaag is de overschrijving gedaan, maar we zijn al een aantal weken flink bezig op ons nieuwe tuintje.

We hebben vooral eerst alles goed opgeruimd, het schuurtje helemaal leeg gemaakt, hier staat onder anderen een mooi fornuis die met houtblokken werkt. En veel goed werkend gereedschap, ook op benzine. 

We hebben zo veel mogelijk mee genomen van onze andere tuin, maar ivm de heermoes ( kattenstaarten ) hebben we alles in bakken gedaan en niet in de vaste grond.

Van beide tuinen hebben we nu al royaal geoogst.
+- 70 cherrytomaten
15 gele courgettes
18 groene courgettes
19 komkommers
1 kropsla
2 paksoi’s
4 pepers
5 rodebieten 

Ook hebben we bijna 1700 gram boter boontjes ( die super lekker zijn ben ik achter gekomen jammie.) En nog vele bramen geplukt die in mijn zoon zijn buik zijn beland en in een lekkere bramen saus.

Nu mijn man in het ziekenhuis ligt is het onderhoud wel wat meer werk en komt er veel op mij neer. Dus alles wordt wel iets later of met mate gedaan. Gelukkig hebben we een grasmaaier op benzine. En hebben we tot nu toe best veel regenachtige dagen er tussen zitten.  Dus dan ga ik alleen even heen om te oogsten, alles in kas water te geven en even wat onkruid weg plukken.

Ook moeten we even een plan maken hoe we volgend jaar de tuin willen hebben, ivm we er moestuinbakken bij willen hebben en de indeling van de tuin ietsje willen veranderen. 

Geef een reactie