Spaanse maaltijdsoep met kikkererwten

Gisteren was het weer een maaltijdsoepje dag. Ik moest over werken en eet dan vaak na mijn werk. Dan vind ik zulke maaltijden erg lekker en makkelijk op te warmen. Dus stond er een lekker Spaans maaltijdsoepje op het menu.

Dit is een goed gevuld soepje, met een klein beetje pittige twist.

Met een ciabatta brood er bij heb je een lekkere maaltijd voor 4 of 5 personen.

Wat ook wel weer leuk is om te vermelden, is dat de paprika en ui van eigen tuin komt.
Ik vind het altijd leuk om mijn eigen gekweekte groente te gebruiken.

Nodig voor 4 personen

  • 800 ml water
  • 2 middelgrote uien (+-170gram)
  • 3 paprikas
  • 250 gram charizoworst
  • 800 gram kikkererwten (voorgekookt)
  • 350 ml frito
  • 1.5 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder

Kook het water of nog eenvoudiger zet de waterkoker aan. Snij de charizoworst in blokjes van 2 cm. Laat de kikkererwten even goed uit lekken.

Snij de ui en paprika in gewenste grote. Persoonlijk vind ik in maaltijd soep grotere stukken wel fijn.

Doe de charizo blokjes in een pan en bak deze zonder olie of boter een aantal minuten. Doe de paprika, ui, gemalen komijnzaad en de paprikapoeder hierbij en bak ook dit een aantal minuten mee.

Doe dan de uitgelekte kikkererwten, de frito en het water er bij. Laat dit ongeveer 10 min zachtjes doorkoken. Breng opmaak met peper en zout.

Come sabroso! Eet smakkelijk!

Geef een reactie