Mexicaanse bonen wrap

 

Gisteren was het dierendag!  Iedereen gefeliciteerd met zijn of haar dierenvriend. Wij hebben even onze dieren verwent met wat lekkers.

Nu zag ik overal om mij heen flyers en posters over geen vlees eten op dierendag. Ik vind dat vaak wel een cliché… Want ja waarom op dierendag niet? En de rest van het jaar wel vrolijk vlees eten. Nu moet ik er bij zeggen dat wij eigelijk 1 of 2 x in de week wel bewust (ook vaak onbewust) vegetarisch eten. Maar zelf had ik zoiets waarom zou ik het op dierendag niet doen? Kleine moeite.

Dus op dierendag stond er Mexicaanse wraps op het menu met bonen ipv gehakt. De Kids hebben lekker gegeten, al zeg ik het zelf. En wij vonden het heerlijk. Zelf zou ik er wel ietsje meer chili poeder in willen voor net dat ietjes meer pit maar ivm mijn kinderen dat niet gedaan. Dus wil je het lekker pittig hebben doe dan 1 tl chilipoeder

Ook handig is om (net als ik) een grotere portie te maken en de wraps in te vriezen voor een andere gehaaste dag. Wij vriezen wraps heel vaak in. Weggooien is zonde. Leg ze even uit de vriezer in een ovenschaal laat ze even ontdooien. Kan je niet zo lang wachten? Doe ze dan gewoon ietsje langer in de oven.

Mexicaanse bonen wrap

Nodig voor 4 personen

  • 400 gr Kidney bonen.
  • 1 Rode ui.
  • 1 knoflook teen.
  • 150 gr Maïs.
  • 400 gr Tomaten blokjes in blik.
  • 1tl Komijnpoeder.
  • 1/2tl Chilipoeder.
  • 1tl Paprika poeder.
  • 6 stelen Koriander.
  • Wraps.
  • Peper en zout.
  • Olie.
  • 150 gram Kaas.

 

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snipper de ui en knoflook en snij de paprika in blokjes.
  3. Fruit de knoflook en ui een paar minuten met wat olie in de pan.
  4. Doe nu de paprika, tomaten blokjes in blik, komijn poeder, paprika poeder en chilipoeder er bij. Breng dit aan de kook en laat het even een spar minuten sudderen.
  5. Doe de uitgelekte kidney bonen en mais er bij. En snij de koriander en doe dit er ook bij. Laat het 5 min op een laag pitje sudderen.
  6. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  7. Vul de wraps met het mengsel, vouw ze dicht en leg ze in een ovenschaal.
  8. Bestrooi ze met kaas en doe ze voor 17 minuten in de oven.

Serveer de wraps met een lekkere salade.

Ook lekker met crème French of guacamole.

Wraps te veel? Doe ze gewoon in de vriezer voor een andere keer.

Geef een reactie