Havermout pannenkoeken met frambozen saus

Het was weer zover ik mocht weer aan de slag als blog insider. Dit keer voor Uit Paulines keuken mocht ik 4 recepten bedenken. Ontbijt, lunch, tussendoor en een avond snack en dit met de producten van leev om deze te proberen. Het pakket was echt fantastisch, net een kerst pakket zoveel lekkers waarvan mijn handen begonnen te kriebelden om er iets van te maken.

Voor de lunch maakte ik havermout pannenkoeken met een frambozen saus.

Je moet wel houden van de smaak van frambozen, dus de wat zure smaak. Anders kan je de saus achterwege laten. Of op de zelfde wijze aardbeien saus maken.

Wat heb je nodig

Voor 6 kleine pannenkoekjes

  • 150 ml melk
  • 100 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • Olie of boter om te bakken 
  1. Maak de havermout fijn met een keukenmachine of staafmixer.
  2. Doe hierbij de melk, ei en banaan in plakjes.
  3. Meng dit goed door elkaar met een mixer of garde tot dat je een mooi beslag hebt.
  4. Doe boter of olie in een pan en maak nu de pannenkoeken, ik maakte kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Als ze pannekoeken aan beide zeide goud bruin zijn, zijn ze klaar.
Hier zit lekker honing op

 

Seveer de pannenkoeken met wat jij lekker vind, hieronder staat het recept van de frambozen saus.

 

Voor de frambozen saus

Je kan ook de frambozen te vervangen door aardbeien.

  • 150 gram frambozen (ingevroren of vers)
  • 2 eetlepels honing

Doe de frambozen in een pannetje en roer af en toe om. Voeg als het wat vloeibaarder word de honing toe. Je kan het warm en koud serveren.

Zoals ik al had genoemd is het wel een zure saus waar je wel van moet houden mijn zoon van 3 vond het erg lekker. 

Ik ben benieuwd wat jullie van het recept vinden. Laat het mij weten in een opmerking hieronder.

Liefs Sjoerdje

Geef een reactie