Kofta in tomaten saus.

1.5 jaar geleden zijn we overgegaan om helemaal geen pakjes en zakjes meer te gebruiken. Enige wat ik nog gebruik is bouillon blokjes en jus zakjes. Puur omdat ik nog steeds niets gevonden heb wat dit kan vervangen. Braad heb ik een sroofpannetje Ja dan gebruik ik dit vocht als jus.

Nu waren we Altijd dol op de kofta van knorr. Maar dit heb ik in 1.5 jaar nog maar 1x gehad. Toen ik net bevallen was, was zo’n pakje toch wel 1x handig. Maar een goed gevoel had ik er niet hij

Maar nu heb ik een vergelijkbaar lekker recept. Wat veel lijkt op die van knorr zelf, alleen dan veel gezonder!

Wat vond ik wel zelf van ? 

Ik vond het een heel goed geslaagd recept. De kofta kruiden heb ik van verschillende sites overgenomen. En vind ik erg lekker. Wel vond ik de ballen wat droog  (misschien niet te lang gesudderd) . En wil ik het nog een keer maken met 2 blikjes tomaten blokjes ivm ik wel graag wat saus door mijn rijst wil.  Ook had ik zelf geen peper en zout naar een tijd toegevoegd.  Dit heeft mijn man wel aan tafel er bij gedaan.

Recept:

 4  30 min

 Grieks

Ingrediënten

  • 300 gram biologisch rundergehakt
  • 1 blikje tomaat in blokjes ( 400gram)
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2x 1/2 tl kaneel
  • 2x 1tl gemalen komijn
  • 4 takjes peterselie
  • Rijst
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Bereiding:

Snipper de ui, hak de peterselie fijn en snijd de courgettes in plakken. Doe de helft van de ui, de helft van de peterselie, 1tl komijn 1/2 kaneel en de geperste knoflook door het gehakt. Kneed dit goed door elkaar en maak er grote ballen van. ( hoe groot is persoonlijk. Normaal gesproken zou je rond de 8 grote ballen maken bij kofta, ik maak liever middel grote ballen, rond de 12 stuks)

Bereid de rijst volgens de verpakking. Doe de gehaktballen en 2 eetlepel olijfolie in de pan en bak ze rondom goed bruin. Fruit vervolgens de ui, en doe de courgettes er bij. Lijkt de courgettes goed? Voeg dan het blikje tomaten blokjes, de rest van de peterselie, 1 tl komijn en 1/2 kaneel er bij. Laat het geheel met de deksel op de pan ca. 10 min sudderen. Maak op smaak met peper en zout.

Zelf maak ik hierbij wel eens een Griekse salade. Dit recept komt binnenkort online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *