Italiaanse minestronesoep

Ons gezin is gek op maaltijd soepjes. Ideaal alles in één pan, en verder geen gedonder met wat eten we er dan bij? Natuurlijk kan je hier ook wel broodje bij eten, maar momenteel lopen de temperaturen hoog op in Nederland. En aan dit is echt een goed vullend soepje.

We hebben weer enorm veel courgettes, en tomaten in de tuin. Dus ben ik gaan Googlen wat ik er allemaal mee kon maken. Toen stuitte ik op minestrone soep.

We hebben de tomaten, courgettes, aubergines uit eigen tuin gebruikt. En dat voelt enorm goed. De uien hangen nog mooi te drogen, en de knoflook nog in de grond.

De Kids vonden het enorm lekker, behalve dan mijn oudste zoon. Die heeft voor zich zelf macaroni gemaakt. Hij is meer van de tomaten soep met ballen.

Nodig voor 4 personen
1 ui
1 teen knoflook
300 gr rundergehakt (weglaten als je vegetarisch/veganistisch wilt eten).
2 courgettes
2 aubergines
680 ml passata
100 gr pasta
10 kleine trostomaatjes of 5 grote.
verse basilicum en tijm om mee te garneren
peper en zout

Snipper de ui en knoflook. Fruit met olie de ui en knoflook in een pan voor 5 minuten. Doe het gehakt erbij en bak dit nog 5 minuten mee. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in blokjes van 1 centimeter en doe in de pan en bak voor nog eens 5 minuten mee.

Halveer de tomaten en voeg deze en de passata en 200 ml water toe. Breng aan de kook, laat het nu 10 min op een laag vuur pruttelen, tot de pasta gaar is.Vind je de soep nog wat te dik? Voeg dan wat water toe.

Breng de smaak met zout en peper.

Voeg bij het serveren verse basilicum en tijm toe.

2 Responses

  • Die courgettes blijven maar opbrengen hé 🙂
    Leuk idee, dit soepje, ik ga het een keer uitproberen. Maar ik denk de aubergines te vervangen door wortel, wegens geen aubergine in de tuin… 🙂

    • Ja heerlijke groente, verbaas me steeds weer als ik op de tuin kom, en ik er weer stuk of 3 4 kan oogsten. Ja met wortel is het vat ook heerlijk! Wij hebben 4 aubergine planten, ook voor het eerst dit jaar.

Geef een reactie