Zoetzure courgettes

Inmaken ik zie dat dit veel word gedaan. Ook ik wou dit een keer proberen.  Ik had 2 lekkere recepten en heb de 1ste gemaakt gisteren.  

Het recept staat in de landleven nmr 7. Hierin staan wat tips en 5 recepten.

Ik vond het zelf erg simpel om te doen.  Je moet er goed om denken dat de potten brandschoon zijn. Dus heb ik van te voren mijn potten even uitgekookt. 

Recept :

Nodig voor 2 potten:

  • Ui
  • 2 courgettes 
  • 250ml Azijn 
  • 250ml water 
  • 85 gram Suiker
  • laurier blad
  • peper kogels
  • mosterdzaad
  • korianderzaad
  • jeneverbes 
  • piment
  • Eventueel rode peper

Snijd de courgettes en verwijder de zaadlijsten. Bestrooi ze met zout en leg ze dan een paar uur in de koelkast. Zo kan de vocht goed uit de courgettes gaan en nemen ze straks lekker veel zoetzure vocht op.

Vul de potten met een paar plakjes ui, een laurier blad, peper kogels, mosterdzaad, korianderzaad, jeneverbes en piment. Aan 1 van de potten heb ik nog in ringen gesneden rode peper toegevoegd.

Vul dan de potten met de courgettes ik heb hiervoor groene en gele gebruikt. Vul nu de potten tot 1 cm onder de rand met het kokendhete zoetzure mengsels  ( klik hier voor het recept ). Maak dan de rand goed droog en doe de deksel er op.

Je kan de potten nu een half jaar bewaren. Als je de potten nog een half uur op 90 graden in de oven zet ( wecken ) zijn ze een jaar houdbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *