Wrap gyros. 

Vandaag weer een ziekenhuis middag gehad. Gerrit moest weer door de scan om te kijken of de chemotherapie zijn werk heeft gedaan. De uitslag krijgen we volgende week dinsdags. 

Van zo’n ziekenhuis middagje word je best sloom van en ik had geen zin om uitgebreid te koken. Dus ik had op de planning staan om daarom maar gyros wraps te maken, zo klaar. 

Benodigdheden:

  • Kipfilet  ( per persoon ongeveer 1 kipfilet ) 
  • Komkommer 
  • Sla 
  • Ui
  • Tomaat 
  • Tsatsiki saus
  • Gyros kruiden  ( klik hier voor het recept) 
  • Eventueel wat sambal

Bereidingswijze:

  1. Marineer de kipfilet met de Gyros kruiden en wat olijfolie olie ( of andere olie die je graag gebruikt ). Laat dit even een kwartier staan zodat de kruiden even in de kip kunnen trekken. En bak de kip goudbruin gaar.
  2. Snij ondertussen de sla, komkommer, tomaat en de ui in gewenste grote. 
  3. Verwarm de wraps in een koekenpan, grill pan ( contact grill) of even in de magnetron. 
  4. Doe in het midden van de wrap de gewenste groente ( is per persoon anders ) en leg hier de kip boven op. Vervolgens kan je Tsatsiki saus en/of sambal er over heen doen
  5. Dan vouwen je de wrapjes dicht.

      Erg lekker! Je kan Gyros natuurlijk ook met een pits broodje of Turks brood eten. 

      Geef een reactie