Snelle simpele kipkerrie rijst

Je hebt van die dagen dat je veel te doen hebt op een dag, en toch zo gezond mogelijk wilt eten. Gisteren was weer zo’n dag. Vaak heb ik dan een aantal recepten die ik snel kan klaar maken.

Gisteren werd dat dus mijn snelle kipkerrie rijst.  Echt een favoriet in ons gezin. Het is ook een recept waarbij ik altijd mijn restjes groente wat opmaak. Want weggooien is zonde natuurlijk.

Recept

 4  30 min

 oosters

  • 500 gram groenten
  • 1.5 eetlepel kerrie poeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 ml kipbouillon
  • 300 gr kipfilet
  • Peper en zout

Bereiding

Bereid de rijst volgens de verpakking.

Doe wat olie in de pan en bak hierin de kip goudbruin.

Voeg de groente toe en bak dit kort mee.  Voeg dan de kerrie en de bloem toe  en roer dit een paar minuten goed door.

Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Word de saus te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

tip: Dit recept is ook ideaal als je meer eters krijgt! Je kunt de saus een dag van te voren maken. Of verdubbel het recept en vries de helft in. 

Geef een reactie