Mexicaanse wrap taart

Toen wij nog veel pakjes en zakjes aten was dit 1 van ons favoriet. Wrap taart, je hebt er een Mexicaans wrap pakket voor nodig van honig. En omdat we bijna geen pakjes en zakjes meer gebruiken heb ik dit recept gemaakt gisteren.

Hij viel hier goed in de smaak. En is ook snel klaar. Het recept is voor ons gezin meer dan genoeg (2x opgeschept) reken maar dat je er met 5/6 personen goed van kan eten. Je kan er ook voor kiezen om het recept te halveren en kleinere wraps te gebruiken en serveren met een salade.

Mexicaanse wrap taart :

Nodig voor 5 / 6 personen.

  • 600 gram gehakt (ik heb runder gehakt gebruikt)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine rode uien of 1 grote
  • 1 Limoen
  • 2 x tomaten blokjes in blik (800 gr Intotaal)
  • 3 paprikas (ik had 3 kleuren).
  • 2 tl gemalen komijn zaad
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 7 takjes Koriander (of 1.5 tl gedroogde)
  • 6 grote wraps
  • 200 gram geraspte kaas
  • Olie
  • Ronde oven schaal of springvorm
  • Peper en zout

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en knoflook en bak deze met wat olie in een pan.
  3. Doe de gehakt bij de ui en rul dit goed bruin, snij ondertussen de paprika in blokjes.
  4. Doe nu de paprika blokjes er bij en bak deze een paar minuten mee
  5. Voeg nu de tomaten blokjes in blik, koriander, gemalen komijnzaad, paprika poeder, chilipoeder en het sap van een limoen toe. Breng dit aan de kook en laat het 15 min zacht pruttelen zonder deksel.
  6. Leg een wrap in een oven schaal of springvorm. Doe hierboven op een laag gehakt mengsel. Daarna weer een wrap enz. Eindig met gehakt en strooi hier de kaas over.
  7. Doe hem nu voor 15 – 20 min in de oven tot de kaas lekker gesmolten is (of krokant)
  8. Als je een spring vorm hebt gebruikt kan je deze er makkelijk omweg halen.

Eet smakelijk!

2 Responses

Geef een reactie