gluten & lactose vrije chocolade taart.

Mijn zoon vierde vandaag zijn 4e verjaardag. Taarten maken vind ik altijd leuk om te doen.
Het is wel vaak een opgave, en geeft extra drukte dus doe het ook niet altijd.

In de familie hebben we sinds aan aantal jaar wat allergieën, namelijk gluten en lactose intolerantie.
Nu kan je niet veel taartjes bestellen/kopen waar geen gluten en geen lactose in zit.
Vaak gaat het dan om maar 1 allergie.

Dus ik ging wat speuren en maakte dit recept:

  • 250 ml Alpro Kokosnootdrink,
  • 260 gr amandelmeel
  • 40 gr gemalen kokos
  • 125 gr rietsuiker(of lichte basterdsuiker)
  • 70 gr cacaopoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng eerst de amandelmeel, kokos, suiker, cacaopoeder en bakpoeder samen in een kom.
  3. Scheid de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom.
  4. Doe het eigeel en de alpro bij de droge ingrediënten, mix dit even goed door.
  5. klopt de eiwitten stijf, en spatel dit voorzichtig door je beslag.
  6. Doe de beslag in een ingevet bakblik en bak deze 35 min midden in de oven. Wil je hem iets romiger houden van binnen, hou dan 30 min aan.

Je kan de taart garneren met wat poedersuiker of lactose vrije slagroom.

 

 

Geef een reactie