Gevulde pompoen soep

we hebben een drukke week achter de rug,overwerken, andere projecten erbij en vooral voor de kids was het een spannend weekje.
Het sinterklaas journaal begon weer, en je kan merken dat ze dan toch wel wat drukker zijn..
Ook mag Julian de middelste bijna naar de basisschool, dus die telt de dagen af wanneer hij eindelijk mag proefdraaien.
Gisteren hebben we de intocht van Sinterklaas gehad, en vandaag een lekker relaxed dagje

Julian en Gerrit even een middagje op de moestuin bezig geweest, en ik en Lisanne thuis even wat huishouding doen.

onze oudste Benjamin was bij zijn beste vriend logeren ( nja zeg maar gerust zijn 2de huis 😉 )

Omdat ik nog een fles pompoen had liggen wilde ik graag pompoensoep maken, maar dan niet de standaard gladde soep maar lekker gevulde variant.

Wat heb je nodig:

  • 4 el. Griekse yoghurt ( 4 el)
  • 1 ui
  • 2 knoflook tenen
  • 1,5 el. Italiaanse kruiden
  • 0,5 el. Ras el hanout
  • 250 gram tortellini
  • 200 gr gehakt
  • 800 gram pompoen
  • 200 gram wortels
  • 250 gram broccoli (gewicht is zonder de stronk)
  • 1 liter groente bouillon
  • peper en zout

 

  1. Snij de ui,wortels, pompoen en knoflook in blokjes. Dit word straks gepureerd.
  2. Fruit de ui en knoflook even in een pan met olie. En doe hierbij de pompoen en wortel, bak dit even mee.
  3. Voeg nu 1l. groentebouillon, 0.5 el. ras el hanout en de 1.5 el. Italiaanse kruiden toe. Laat dit ongeveer 20-30 min koken tot de pompoen en de wortel goed zacht zijn.
  4. Kook ondertussen de broccoli heel even tot deze beet gaar is, en kook de tortellini volgens de verpakking. Maak van de gehakt kleine balletjes.
  5. Als de pompoen en wortel zacht zijn pureer je de soep en voeg je de gehaktballetjes toe. Kook deze even 5 mij mee.
  6. Voeg de tortellini, de brocolli en 4 el. Griekse yoghurt toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je soep

Geef een reactie