Zoetzure komkommer

Hier weer een zoetzuur recept. Dit keer de komkommer ingemaakt. Ik heb nu aardig de smaak te pakken wat inmaken betreft. Het basis recept voor het inmaken is erg simpel. Je kiest wat lekkere inmaak kruiden en eventueel uit knoflook peper enz.

Recept 1 

Nodig:

Per pot:

  • Zoetzuur mengsel ( klik hier voor het recept)
  • 2tl korianderzaad
  • 2tl mosterdzaad
  • Ui

Maak de potten eerst goed schoon. En bereid eerst het zoetzure mengsel. Snij de ui in ringen en de komkommer in plakjes ( of blokjes of staafjes).

Door de komkommer in te maken word het soms erg zacht.  Het helpt om de zaadlijsten er uit te halen. Zet dat de komkommer met zout een paar uur in de koelkast. Zo trek de vocht er goed uit. En neemt de komkommer ook beter het zoetzure mengsel op.

Doe de ui en de kruiden in de pot en daarboven op de komkommer. Schenk nu de kokend hete zoetzure mengsel in de pot. Tik de pot even op het aanrecht of ga met een mes in de pot langs de kanten van de pot, zo haal je alle luchtbellen uit de pot.

Doe nu de deksel nu goed op de pot. Na een paar weken is de komkommer lekker op smaak. Je kan de potten een aantal maanden bewaren. Als je de potten weckt zijn ze langer te bewaren. Dit doe je door ze een half uur op 90 graden in de oven te doen.

Succes.

Recept 2

Per pot:

  • Zoetzuur mengsel ( klik hier voor het recept)
  • 2tl korianderzaad
  • 2tl mosterdzaad
  • Ui
  • Peper
  • Paprika

Maak de potten eerst goed schoon. En bereid eerst het zoetzure mengsel. Snij de ui en peper in ringen en de komkommer en paprika in staafjes.

Doe de kruiden, ui en de peper in de pot. Doe dan de paprika en komkommer in de pot. Schenk nu de kokend hete zoetzure mengsel in de pot. Tik de pot even op het aanrecht of ga met een mes in de pot langs de kanten van de pot, zo haal je alle luchtbellen uit de pot.

Doe nu de deksel nu goed op de pot. Na een paar weken is de komkommer lekker op smaak. Je kan de potten een aantal maanden bewaren. Als je de potten weckt zijn ze langer te bewaren. Dit doe je door ze een half uur op 90 graden in de oven te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *