breakfast bowl.

Ik ben geen ochtend persoon en als moeder van 3 kids vind ik het soms lastig om goed te ontbijten.
Sla het soms over of neem snel een boterham met chocopasta. Terwijl je ontbijt het belangrijkste maaltijd is van de dag.

Maar na een lange nacht is het belangrijk om je lichaam weer wat energie te geven, even wat bij tanken dus. Je ontbijt is er ook voor om je geheugen optimaal te laten werken, je concentratie vermogen en je korte termijn geheugen werkt niet goed, dit komt doordat je hersenen zich focussen om de energie die er nog is op te slaan. En hierdoor kan je weer hoofdpijn van krijgen. Plus je raakt sneller geërgerd en chagrijnig, niet zo fijn voor de mensen om je heen dus ;).

Je gewicht vind het overslaan van het ontbijt ook niet zo leuk, de kans is groot dat je steeds honger krijgt. En hierdoor ga je snel snaaien, terwijl het juist beter is om je maaltijden over de dag te verdelen. Je ontbijt overslaan is dus echt geen goede manier om af te vallen.

Wat is een goed ontbijt?

Het is belangrijk dat je tijdens het ontbijt goede koolhydraten binnenkrijgt, dit is bijvoorbeeld brood, fruit, muesli, havermout enz. Om een goed vol gevoel te krijgen is het belangrijk om veel eiwitten binnen te krijgen en een klein beetje vet. Dit zit bijvoorbeeld in yoghurt, noten, kwark, kaas, ham en eieren.

Vandaag maakte ik een gezonde breakfast bowl. Met banaan, mandarijn, gebroken lijnzaad,granola en Griekse yoghurt.
Ik gebruik de granola die ik bij mijn probeerpakket heb gekregen van Leev, en gebruik Griekse yoghurt met 2% vet en lijnzaad. Lijnzaad zit vol met alfa-linoleenzuur en omega-3-vetzuur, en dat is belangrijk voor je hart en bloedvaten. Plus bevat lijnzaad oa vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium super gezond dus!

wat heb je nodig?

voor 1 bowl

  • 1 banaan
  • 1 mandarijn
  • Griekse yoghurt
  • +- 2 eetlepels granola
  • +-1,5 eetlepel lijnzaad
  • eventueel wat honing

Je moet de ingrediënten toevoegen op jou gevoel, bij de ingrediënten heb ik wel de hoeveelheden er bij gezet wat ik ongeveer gebruikt heb.

  1. Doe de gewenste hoeveelheid Griekse yoghurt in de kom, ik had ongeveer 7/8 eet lepels.
  2. Doe hierbij de mandarijn in partjes of zoals hierboven in schijfjes, en de banaan in schijfjes.
  3. Voeg nu de lijnzaad er bij en daarna de granola

En klaar is je ontbijt! dat valt mee hé? je kan nu ook eventueel wat honing of chocolade stukjes toevoegen.

Laat je mij weten wat je van dit artikel en recept vind? En deel gerust je recepten op Instagram met #sjoerdjespassie

 

 

2 Responses

  • Ziet er goed uit! Hoewel ik wel graag ontbijt, houdt ik het liever aan de lichte kand. Zo vind ik brood eten best moeilijk s’ochtends. Ik ontbijt liever met kwark en Granola en fruit etc maar helaas vult dit niet genoeg waardoor ik een uurtje tot twee later alweer op trillende benen sta. Sinds ik met havermoutpap ontbijt is dit verleden tijd! En je kan er heerlijk mee variëren!

Geef een reactie