Boterkoek 

Het is aardig rustig geweest op mijn blog. Het is toch wel pittig 3 Kids, zieke man , huishouden en werken. Gelukkig knapt Gerrit nu wat op en kunnen we allemaal weer wat op adem komen.  

Het eten ging voor Gerrit  afgelopen weken erg slecht er ging meer er uit dan dat er binnen bleef. Daarom nu flink wat aansterken en conditie op bouwen.  Dus ik heb vandaag zijn lieveling koek gemaakt, namelijk boterkoek. 

Het is een vrij simpel recept en is ook snel klaar. Voor wie hem nog nooit gemaakt heeft hieronder het recept.

Boterkoek 

Benodigdheden:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram roomboter 
  • 200 gram suiker 
  • 2 eieren 
  • 1 citroen 
  • Springvorm of boterkoek vorm
  1. Zorg er voor dat alle producten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Doe de boter  ( in blokjes dat mixt beter ) en de suiker in een kom en meng dit goed samen tot dat het een geheel is. Ik heb dit met een simpele handmixer gedaan met deeghaken. Maar gewoon met een pollepel roeren kan ook.
  3. Doe hier 1 ei en wat citroen rasp bij en mix dit weer goed door.
  4. Voeg nu de bloem toe en mix alles goed samen.
  5. Vet je boterkoekvorm of springvorm in en leg je deeg hier in. Ik heb het deeg er mooi netjes in gekregen door er bakpapier op te leggen en goed plat te strijken. 
  6. Doe nu het anderen eitje in een schaaltje en klop deze los. Strijk met een kwast wat ei op de bovenkant van de boterkoek. Je kan hierna een mooi motiefje maken met een vork of mes. 
  7. Zet de beterkoek nu voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden 
  8. Laat je boterkoek goed afkoelen voor je hem gaat aansnijden.  

Eetsmakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *