Bolognesesaus 

Toen ik 2 jaar geleden ben begonnen om niet meer pakjes of zakjes te kopen ben ik begonnen met het boek van karin luiten ( koken met karin ) het grote zónder pakjes en zakjes kookboek. Het kook boek is erg interessant, er staan lekkere recepten in en staan ook feiten in hoeveel troep er in bepaalde zakjes en pakjes zitten  

Ik heb veel lekkere recepten of een basis voor mijn eigen recepten uit dit boek gehaald. Door dit boek ben je meer bewuster wat voor troep er in je zakjes of pakjes zit en hoe makkelijk het eigelijk is om het te maken zonder zakjes en pakjes. 

Zo maak ik ook vaak de bolognesesaus van karin. Het een makkelijk recept voor 8 personen. Vaak gaat er een paar porties in de diepvries of maak ik er de volgende dag lasagne van. We zijn allemaal gek op dit recept het is altijd smullen aan tafel als ik dit klaar heb gemaakt. De pan kan dan ook maar beter niet op tafel blijven staan. Op haar website heeft ze ook een lekkere recepten: www.kokenmetkarin.nl

Recept 

Nodig voor 8 personen 

  • 400 gram rundergehakt
  • 150 gram spekjes
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 3 knoflooktenen 
  • 2 blikken (à 400gram) gepelde tomaten
  • 1 blikjes tomatenpuree (70gram) 
  • 200 ml rose wijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 

Bereiding:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan.
  2. Snipper de ui. Doe deze samen met de spekjes in de pan en bak deze 5 min op laag vuur.
  3. Hak ondertussen de knoflook fijn en snij de wortel in kleine stukjes  ( of raspen )
  4. Doe de knoflook en wortel bij de ui en bak dit op hoog vuur even mee.
  5. Doe de gehakt er bij en rul deze. Blus af met de wijn.
  6. Voeg de tomaten met sap toe en maak de tomaten kapot met een spatel.
  7. Roer de tomaten puree er door. 
  8. Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de tak en hak grof. Voeg dit toe samen met de laurier en peper en zout. 
  9. Laat alles  zonder deksel op laag vuur minstens een uur pruttelen tot het een mooi geheel wordt.  
  10. Serveer de helft vam de saus met pasta. De andere helft kan worden ingevroren.

Eetsmakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *