knapperige snoekbaars

Mijn man Gerrit vist veel, en sinds vorig jaar neemt hij wel eens een visje mee.
Nu heeft hij eergisteren nacht gevist. En stuurde hij mij rond half 1 een Whatsapp bericht met de vraag of we morgen vis wouden eten..
Hij had namelijk een snoekbaars gevangen van 62 cm.

Zelf heeft hij hem gefileerd, en schoongemaakt die nacht. En s’morgens ben ik gaan kijken wat we er mee zouden doen.
En omdat ons nichtje ook bij ons sliep, wist ik het al snel. Lekker krokante vis, dat vond ik als kind altijd zo lekker!
Hoeveel kilo aan vis we hadden hebben we helaas vergeten te wegen, maar wij hadden een bord vol met vis ( en patat er bij), en zaten echt propje vol.

 

Recept knapperige snoekbaars 

Hoeveel je van alles nodig heb verschilt per hoeveelheid vis. Ook moet je tussendoor misschien nog wat bij vullen.

  1. Maak de vis goed schoon.
  2. Doe de bloem en de kruiden op een bord, hoeveel kruiden je wil gebruiken is persoonlijk wij hebben 1 op 1 gedaan.
  3. Doe de paneer meel ook op een bord
  4. Doe de ei in een grote kom, en klop het goed los.
  5. leg de borden nu op deze volgorde neer: bloem en kruiden, ei, paneermeel.
  6. Doe de olie in de pan, zorg er voor dat je genoeg olie in de pan hebt, de vis moet voor de helft onder de olie liggen.
    De vis moet als ware wat drijven. Als je te weinig olie in de pan doet kan de knapperige laag snel verbranden.
  7. Als de olie warm genoeg is, haal je de vis door het bloem ( hierdoor blijft de knapperige laag goed zitten), en door de ei en dan door de paneermeel, en dan hup de pan in.
    wil je een extra dikke paneerlaag? Doe dan de vis na het paneermeel weer door de ei en nogmaals door de paneermeel , en dan in de pan.
  8. Als de vis goudbruin is draai je hem om. En zo herhaal je stap 7. Als er ingrediënten opraken vul dan even bij.
  9. Serverveer de vis met wat citroen.

Eet smakelijk!

 

 

 

2 Responses

  • Klinkt heerlijk! Een visje lekker knapperig op bakken vind ik altijd nog een hele kunst. Maar dit zal zeker ook afhangen of het verse vis is of een diepvries visje ( schuldig, hihi)

    • Ja ik vind dit erg makkelijk bakken. Hij is toch minder nat… Oud de vriezer zijn ze vaak wat klef en nat vind ik zelf. Het is echt een aanrader om eens bij een visboer de vis te kopen.

Geef een reactie