Basis zoetzure mengsel.

Om een zoetzuur mengsel te maken heb je 2 gelijke delen water en azijn nodig. ( bv 750 ml water 750 ml inmaak azijn of natuurazijn) breng dit aan de kook en voeg ongeveer 1/3 van de toegevoegde vocht aan suiker toe,  750 / 3 dus 250 gram. Zo wordt het ook niet te zoet. Hiermee kun je ongeveer 6 potten vullen.  

Zorg er voor dat de potten goed schoon zijn en dat de deksels niet stuk zijn. Vul de potten met de groenten, kruiden of smaakversterkers. Druk de groentes goed aan en tik even de de potten op het aanrecht om alle luchtbellen er uit te krijgen.  

Eventueel kunnen de potten geweckt worden in de oven. Een half uurtje op 90graden. De groenten zijn het lekkerst na 2 weken. Je kan de potten een half jaar bewaren, geweckte potten zijn een jaar houdbaar.  

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *