bananen pannenkoeken

koken met bananen.

Iedereen kent dat wel, fruit wat door te warm weer te snel bederft. Nu ben ik iemand die weggooien echt zonde vind.
nu hadden we 2 overrijpe bananen, persoonlijk hou ik daar niet van. Ik moest nog lunchen dus hup ik besloot om pannenkoekjes te maken met banaan.

Ze waren verrassend lekker, lekkere dikke pannenkoekjes.

voor 6 ( dikke ) pannenkoekjes heb je nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 130 g zelfrijzend bakmeel ( of bloem met bakpoeder)
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • olie of boter
  • Eventueel stroop of poedersuiker

Prak de bananen, doe hier de ei en melk bij. roer dit goed door elkaar. Doe dan de zelfrijzend bakmeel er bij.
Roer dit goed door. Verhit nu wat olie of boter in een pan en pak de pannenkoekjes beide kanten goed bruin. De pannenkoekjes zijn wat dikke dan gewone pannenkoeken.

Serveer eventueel met wat stroop of poedersuiker.

bananen pannenkoeken

One Response

Geef een reactie