Oat koekjes met cranberry

We hebben heerlijk herfstvakantie, tijd om zelf weer koekjes te maken ipv te kopen. Vandaag bakten we cranberry oatkoekjes. Omdat ik deze Zoooo heerlijk vind en ze eigelijk heel gemakkelijk zelf te maken zijn.

Ik heb snel last van blaasproblemen en eet en drink dus veel cranberry. Dit helpt mij echt enorm, dus voor mensen die veel blaasproblemen hebben vind ik dit echt een aanrader.

Naast cranberry hebben wij er ook rozijnen in gedaan. 

 

Wat heb je nodig : 

Voor +- 12 grote koekjes of +-23 kleine koekjes

  • 100 gram bloem
  • 115 gram havermout
  • 120 gram roomboter
  • 1 ei
  • 120 gram cranberries en eventueel rozijnen (wij deden een combi)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillesuiker
  • 125 gram suiker of honing
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng de bloem, ei, bakpoeder, vanillesuiker, honing of suiker bij elkaar (wij gebruikten honing)Als dit goed gemengd is doe je de cranberry en eventueel rozijnen en de havermout er bij. Roer dit er goed doorheen
  3. Gebruik nu 2 lepels om ze op een bakblik te doen (met bakpapier) pak een schep van het mengsel en gebruik een 2de lepel om het mengsel op de bakblik te krijgen. Hoe groter de bolletjes hoe groter de koekjes. Wij maakten grotere en kleinere koekjes om het te laten zien.
    Dit worden kleine koekjes
    En dit worden grotere koekjes
  4. Doe ze nu in de oven op een voor 15 tot 20 min. De kleinere koekjes hebben minder baktijd nodig.
  5. Laat ze daarna op de bakplaat of op een andere plaat/bord afkoelen. De koekjes worden dan harder.

Succes. Door op Instagram #sjoerdjespassie te gebruiken, kan ik meekijken met jullie uitgeprobeerde recepten.

Geef een reactie