Letter speculaasjes

In het weekend vind ik het leuk om met de kinderen te bakken. Appeltaarten, koekjes, cakes noem maar op. Ook al hebben we een mooie na zomer, we zijn weer in de koudere maanden aangekomen. En de pepernoten liggen al weer in de winkel. Ik vind zelf oktober te vroeg om pepernoten in huis te halen. Pepernoten hoort bij sint en zijn pieten.. En die komen pas in november weer in Nederland. Dus wij gingen Vandaag speculaas koekjes maken.

De Albert heijen heeft momenteel actie, dat je kan sparen voor letter uitstekers. Ik ga niet speciaal boodschappen doen voor deze vormpjes, maar ik vind het een leuke actie. En veel kennisen sparen met ons mee. Wij maken dus van letter speculaasjes. Een heel makkelijk en snel recept, en je hebt binnen een uur wel iets lekker op tafel liggen.

Wat heb je nodig :

  • 1 el melk
  • 100 g suiker
  • 150 g bloem
  • 75 g boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 5 g speculaaspoeder (koekkruiden) 
  • kruidnagelpoeder (naar smaak) 
  • nootmuskaat (naar smaak)
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom bij elkaar en maak er een mooi blok van het deeg en doe wat bloem aan beide kanten van het deeg.
  3. Doe hem nu met huishoudfolie of ineen bakje in de koelkast voor 20 minuten. Ivm het deeg warm is geworden en niet goed uitrolt.
  4. Haal de deeg uit de koelkast en kneed hem even goed door, als hij te koud is. Strooi wat bloem op je aanrecht en deeg en rol het deeg mooi gelijk uit.
  5. Steek de koekjes uit en doe ze op een bakplaat. Je kan ze makkelijk met een pallet mes, taartschep of een kaasschaaf van het aanrecht krijgen. En leg ze op een pakplaat met bakpapier in de oven voor +-15 minuten. De koekjes zijn zacht als je ze uit de oven haalt maar stijve snel op.

 

Je kan de koekjes ook maken met amandel schaafsel. Doe dan bij stap 5 het volgende: bestrijk ze met een losgeklopt ei en strooi het amandelschaafsel er op.

Ik ben benieuwd naar jullie koekjes. Door #sjoerdjespassie te gebruiken op Instagram kan ik meekijken met jullie gemaakte recepten van mijn website. Succes!

3 Responses

Geef een reactie