Walvis overlijd door plastic.

Hallo allemaal. Daar was weer een berichtje van mij. Mijn laatste berichtje over minder plastic gebruiken is al weer een weekje geleden.

Deze week geen tasjes meer gekocht, ik werd deze week vooral wakker geschud door dit nieuws bericht :
Een dagenlange reddingspoging mocht niet baten voor een walvis in het zuiden van Thailand. Tijdens het reanimeren kotste het dier al vijf plastic zakjes uit. Tijdens de autopsie na zijn dood werd duidelijk dat het dier maar liefst 8 kilo plastic in zijn maag had zitten

Hier de link naar het hele nieuws bericht.

Echt schokkend en verschrikkelijk nieuws vind ik dit. En hoop dat het heel wat mensen wakker schud.

Met mijn haar gaat het ook goed. Wel een Coditioner besteld, en daar ben ik erg benieuwd naar.

Ik ga voor mijzelf een schema maken wat ik welke week/maand wil minderen ik wil het liefste alles verminderen Maar je moet je ook goed verdiepen in alles.

Ik zag vandaag dit filmpje en vond dit erg interessant:

Maar met kinderen vind ik het toch wel lastiger. Maar daarom doen we het stapje voor stapje.

Hebben jullie misschien nog tips?

4 Responses

  • Enige tip die ik echt heb is baby stapjes, vooral met kinderen en een man in huis 😉 Hier wil manlief wel minder als hij er zelf niet te veel last van heeft haha. Dus lang leven baby stapjes dan merken ze er weinig van en word alles normaal.

    • Klopt snap je hoor. Maar ik vind dat ze allemaal meedenken er mee veel. En kleine dingen helpen al weer extreem. Bepaalde dingen kan je gewoon niet minderen. Maar wil ook graag meer Info zoeken over eigen producten maken enz vind ik erg interessant.

  • Ik denk dat als je telkens kleine stapjes uitvoert je al beter bezig bent dan de gemiddelde mensheid. En met baby stapjes kom je er ook. Plus je went dan sneller aan je nieuwe gewoontes. Zelf zou ik graag de plastic zakjes voor groente en fruit in de supermarkt vervangen voor zelfgehaakte netjes bijv.

Geef een reactie