Somber bericht 

Het leven bestaat helaas niet alleen uit zonnestralen en positifiteit. En soms zit het helemaal niet mee.

Vorig jaar november, Toen we 5 maand zwanger waren van onze kleine meid. Werd er teelbal kanker geconstateerd bij mijn man. Je hele wereld valt in een, gelukkig was het goed behandelbaar en werd er snel gehandeld.

De teelbal was operatief verwijderd en opgestuurd voor onderzoeken.  Uit alle onderzoeken en scans bleek dat mijn man verder geen uitzaaiingen had en dus geen verdere behandelingen nodig had. Wel zou hij 5 jaar onder behandeling blijven ivm er uit het onderzoek van zijn teelbal bleek dat het om een agressieve vorm ging.

Om de 3 maand dus scans en bloed onderzoeken. De eerste scans waren oké tot we in mei ineens anders bericht kregen. Ze vertrouwden de scan niet en  Heerenveen wou extra onderzoeken doen.  Daaruit bleek dat er toch verdikte lymphklieren waren. Dus van heerenveen gingen we naar Leeuwarden naar het RIF.

Daar vertelden ze ons dat ze nog geen bestralingen wilden geven maar eerst verdere onderzoeken wilden doen in Groningen.  We zijn daar tot de dag vandaag bijna iedere week wel te vinden geweest. En nadat er vorige week een scan was gemaakt kregen we vandaag te horen dat de uitzaaiing inderdaad aan het groeien was.

Je hele wereld stort dan weer in.  We gaan dus het traject van chemotherapie in. Het worden heftige maanden voor ons gezin. En mijn man zal eerst flink ziek worden, ik kan hem alleen steunen door er voor hem te zijn en zal ik zeker doen. Samen trekken we hem er doorheen.

4 Responses

Geef een reactie