Over de helft. 

We zijn al weer anderhalf maand verder sinds we te horen hebben gekregen dat mijn man uitzaaiingen had. Alles is in een sneltrein gegaan, de onderzoeken omtrent zijn behandeling en de extra onderzoeken voor het UMCG onderzoek.  

Gerrit gaat mee doen met een sport onderzoek, UMCG heeft uitgezocht dat sporten bij chemotherapie goed is voor je lichaam. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan deze 9 weken behandelingen.  Je lichaam krijgt een flinke klap en je organen worden letterlijk ziek gemaakt.  Om in de toekomst andere kwaaltjes zo veel mogelijk te voorkomen zijn ze bezig met onderzoeken of sporten tijden of na de chemotherapie hier bij helpt.  Ze zijn er al wel achter dat je sneller hersteld van de chemotherapie. Maar ze zijn nu met de vervolg onderzoeken bezig of het nu beter is om tijdens of na de chemotherapie te gaan sporten.  Gerrit zit in de groep die na de chemotherapie moet sporten.  Hiervoor heeft hij veel testen moeten doen en veel echo’s en scans moeten hebben.

De afgelopen maand was best zwaar. Gerrit is erg ziek geweest. Zijn immuunsysteem was van 11 naar 1 gegaan kregen we te horen na zijn 1ste kuur. Dit is wel normaal bij chemotherapie. Gerrit is vooral erg moe en kon weinig eten na de eerste kuur en moest ook veel overgeven.  Hij is daardoor enorm veel afgevallen in een paar dagen tijd. 

Gelukkig heeft hij in zijn week rust goed kunnen herstellen. Zo rustig mogelijk gedaan en oppas als ik naar het werk moest. Na de rust week moest hij terug komen voor een dag opname. Daar is hij gelukkig niet erg ziek van geworden.  Wel is zijn haar uitgevallen na deze behandeling. Hij was er na een dag van haaruitval dan ook snel over uit het haar gaat er af. 

Gerrit met de jongens op de trampoline. 

Momenteel is hij klaar met de 2de kuur en staat de 3de opname/kuur al weer bijna voor deur. Hij krijgt dan de eerste 5 dagen 3x chemo’s en daarna 2 dagen rust en de laatste dag dat hij naar huis mag krijgt hij nog 1x een Chemo en dan fijn naar huis. De 2de kuur is iets beter verlopen.Hij geeft zich er nu meer aan toe en weet wat hij kan verwachten. Wel duurde het langer om weer wat energie te krijgen. Nog even een paar weken bikkelen en dan gauw eind september/begin oktober de scan. Dan weten we waar we aan toe zijn.

En hoe het met mij gaat? Het is best druk met 3 Kids en een huishouden. Bij de eerste kuur werkte zelf ook nog in de avond uren dit was best pittig. Want ik wil ook het liefste elke dag even bij mijn mannetje kijken. Hem even de steun geven die hij verdient. Gelukkig had ik tijden de 2de kuur zelf vakantie en kon ik toch iets rustiger aan doen.  Ook mis ik de aanwezigheid van Gerrit enorm. Het ziekenhuis ligt jammer genoeg ook niet om de hoek (want het ziekenhuis van drachten kunnen we vanuit ons slaapkamer raam bekijken ).  Maar ik weet dat hij daar op de juiste plek zit. En we er gewoon even door de zure appel moeten heen bijten. 

Ook wil ik iedereen bedanken die voor ons klaarstaan. De mensen die de Kids opvangen en de vele kaartjes en lieve berichtjes. In zo’n zware periode zie je wel weer wie echt iets om je geven.

One Response

Geef een reactie