Borduren voor mijn moeder

Ik heb al een tijdje geen persoonlijke blog geschreven maar wil dit toch wat vaker gaan doen. Mensen die mij goed kennen weten dat ik altijd veel borduurde. Door mijn andere hobbies, mijn werk en kids komt dit er niet meer veel van.

Voordat mijn moeder ziek werd zijn we met ons tweeën begonnen aan elk een groot borduur patroon ik een huilende wolf, en zij een spirituele vrouw.

Weken erna kreeg mijn moeder te horen dat ze longkanker had. Dit hakte er aardig in, ik was net uit huis met mijn toen nog vriend en mijn zoontje. Omdat ik jong moeder was en mijn zoon alleen opvoedde woonde ik nog thuis. Mijn moeder paste op als naar school of stage ging.

Mijn moeder is toen het chemo traject ingegaan. De chemos waren zwaar en heftig voor haar, ik zag haar met de maanden verzwakken. Ik was veel bij haar thuis en hielp haar waar ik kon. Ik wilde graag het jaar erop trouwen met Gerrit, toch had ik hier zo’n naar gevoel bij. Dus in overleg met hem zijn we 25 september 2012 getrouwd.

2 maand na onze trouwerij kreeg mijn moeder de mededeling dat ze was uitbehandeld.

Op 8 februari 2013 is mijn moeder overleden, op 51 jarige leeftijd.

Nu 6 jaar later ligt het borduur patroon er nog steeds. Ik heb eerder geprobeerd om aan het patroon te beginnen. Dit lukte helaas niet. Mijn vader wou het uitbesteden, omdat hij het patroon zo graag thuis wil ophangen. Maar toen ik het patroon weer in huis had om iemand te zoeken die het patroon kon afmaken, knapte er toch iets in me. Ik wilde het toch zelf doen. Het zal wel langere tijd duren, maar ik wil het zelf doen.

Mijn moeder heeft 1/3 deel afgekregen dat zijn ongever 26000 kruisjes. Dus af en toe zal ik jullie laten weten hoe het met dit mooie patroon is.

3 Responses

Geef een reactie