Binnen kweken

Ja je leest het goed binnen kweken. Toen mijn man er maanden geleden over begon vond ik het maar raar en gek. Tot dat ik de filmpjes zag waar hij zijn Informatie vandaan had gehaald.

Een hydronicsysteem is een systeem waarmee je op een eenvoudige, leerzame en leuke manier je eigen groente, fruit en kruiden voor thuis kunt kweken. Er word gebruik gemaakt van water en de juiste voedingsstoffen.

De groei van de planten gaat sneller bij een hydroponicsysteem. Dit is omdat de wortels makkelijker de voedingsstoffen opnemen dan uit de grond.

Voordelen van hydroponicsysteem.
– kortere kweekcyclus;
– duurzaam in gebruik;
– hogere opbrengsten;
– geschikt voor iedere locatie;
– nauwelijks gevoelig voor schimmel of ongedierte.

Wij hebben zelf gekozen om een systeem van de Ikea te halen met een lamp. Hier een link naar het systeem van de Ikea.

We hebben hem op onze slaapkamer staan, en kijken elke dag weer verwonderend hoe snel de plantjes zijn gegroeit binnen een dag.

Momenteel hebben we pluksla, rucola en een paksoi in de bak staan. Van de pluksla en rucola zijn we u al een paar weken aan het oogsten. Lekker voor de lunch op een wrap. Of een kleine salade voor bij de barbecue.

In de toekomst willen we graag een groter systeem zelf maken.

Maar het Ikea systeem is een mooie manier om het te proberen.

Succes.

3 Responses

  • Ja, Ikea heeft handige dingen, echter dit zie je helaas ook in de voedingsindustrie… Door de snelle groei is zo’n plantje wel iets minder voedzaam dan wanneer een plantje de tijd krijgt om te groeien op de natuurlijke manier buiten. Alles moet zo snel groeien tegenwoordig.

    Ik zaai wel het meeste binnen en plant het buiten om zo de plantjes sterker te maken tegen de slakken en andere insecten. Maar verder lang leven de natuur.

    • Ze krijgen de juiste voedingstoffen binnen. Ze groeien snellen ivm ze het water met de voedingsstoffen direct kunnen opnemen. Mijn voorkeur gaat ook uit naar buiten maar vind dit ook erg leuk.

Geef een reactie